До кінця тижня погода в Україні різко погіршиться

11 березня 16:01

В Україну 14-15 березня прийде балканський циклон з дощем і снігом. Але вже через два дні його змінить холодне арктичне повітря.

 

Аж до четверга, 14 березня, по всій території України характер погоди буде стабільним і приблизно однаковим, прогнозують в Укргідрометцентрі.

"У більшості регіонів будуть невеликі помірні опади, на півночі і заході - переважно мокрий сніг, на півдні, в центрі і на сході - дощ при температурному режимі вночі від 1 до 6 градусів морозу, вдень від 0 до 5 тепла. У південних, частково центральних та східних областях вночі 1-6 тепла, вдень - від 10 до 15 вище нуля", - повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу.

За його словами, погіршення погодних умов очікується починаючи з вечора 14 березня на заході Україні, протягом 15 березня ця ситуація поширитися на більшість регіонів країни. "Це буде пов'язано з переміщенням достатньо глибокого і активного циклону з Балканського півострова через Карпатський регіон у північно-східному напрямі", - відзначив директор Укргідрометцентру.

Кульбіда підкреслив, що в період переміщення циклону погодні умови будуть надзвичайно контрастними на всій території України, а в західних областях будуть спостерігатися інтенсивні снігопади й істотно збільшиться висота сніжного покриву. Більше того, - це відбуватиметься на тлі штормових вітрів 15-20 м/с.

При цьому на півдні, в центрі і на сході України, навпаки, буде спостерігатися дощова погода і високий температурний режим - вночі від 3 до 8 градусів тепла, вдень - 10-15, у Криму навіть до 20 градусів тепла.

У центральній частині України буде мінлива погода. "Спочатку будуть це дощі, потім перейде у сніг", - зазначив Кульбіда.

За його словами, після проходження циклону, який залишить територію України вже 16 березня, на Правобережну Україну прийде дуже холодне арктичне повітря, температура знизиться вночі до 10-15 градусів морозу, вдень - до 3-8 градусів нижче нуля. У центрі вночі буде від 3 до 7, вдень від 0 до 5 градусів морозу. У Криму і на південному сході України при цьому збережеться позитивний температурний режим. !zn

Читайте також:

Синоптики пообіцяли, що через 20-30 років в Україні взагалі не буде снігу

Погода у неділю: будуть сніг і дощ

Після 8 березня в Україні похолодає і знову випаде сніг