До кінця тижня по всій Україні потеплішає до +17 градусів

08 квiтня 16:01

У найближчі три дні буде прохолодно, але вже з четверга почнеться потепління, і температура підвищиться до +17 градусів.

 

Потепління в Україні почнеться з 11 квітня, прогнозують в Укргідрометцентрі.

"Потепління почнеться з 11 квітня. Спочатку на території західних і південно-західних областей, а 12-13 квітня пошириться на території України. Максимальна температура, починаючи з 12 квітня, складе від 12 до 17 градусів вище нуля по всій території України, включаючи західні та північні регіони", - сказав директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу.

При цьому він зазначив, що на поточному тижні у більшості регіонів України пройдуть невеликі та помірні дощі, у Карпатах - з мокрим снігом. Особливо активно опади будуть випадати 11-12 квітня.

За його словами, у зв'язку з опадами і таненням снігу на річках Карпатського регіону можлива невелика хвиля нових паводків.

"Це звичайне явище для Карпатських рік", - підкреслив синоптик.

Він також повідомив, що у найближчі 3 дні температурний режим в Україні залишиться на колишньому рівні: у нічний час у західних, центральних та північних областях будуть невеликі морози - від 0 до 5 морозу, на півдні та сході вночі від 0 до 5 тепла. Вдень на півночі, в центрі і на заході від 4 до 9 градусів вище нуля, у південних та східних областях - 10-15 градусів тепла. !zn

Читайте також:

Гідрометцентр "дав добро" на відключення опалення у Києві з 15 квітня

Укргідрометцентр підвищив прогноз рівня водопілля в Києві