Для боротьби з повінню створили міжвідомче об'єднання сил з 42 тис. осіб

29 березня 13:10

Для ліквідації крижаних заторів, захисту мостів, гідроспоруд, дамб передбачено залучення 90 піротехнічних розрахунків Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

В Україні створено міжвідомче об'єднання сил у складі 42,5 тис людей для оперативного реагування в умовах повені, повідомив віце-прем'єр Олександр Вілкул.

"Для оперативного реагування в умовах повені створено міжвідомче об'єднання сил у складі 42,5 тис. осіб. У нього входять групи реагування від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Державного агентства водних ресурсів України, Міністерства інфраструктури і Міністерства енергетики та вугільної промисловості", - розповів Вілкул у Волинській області, де він проводив виїзне засідання оперативного штабу, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Також, за його словами, для ліквідації крижаних заторів, захисту мостів, гідроспоруд, дамб передбачено залучення 90 піротехнічних розрахунків Державної служби України з надзвичайних ситуацій загальною чисельністю 490 людей і 150 одиниць техніки. З сьогоднішнього дня фахівці-піротехніки почали вибухові роботи крижаних заторів. !zn

Читайте також:

Киянам порадили купувати гумові чоботи перед таненням снігу

Чиновники пообіцяли, що Київська ГЕС витримає весняне водопілля

Вілкул навів приклад СРСР і пригрозив "розбором польотів" після паводків

КМДА попросила киян відразу дзвонити, якщо почнеться затоплення