Для Азарова уроки авіакатастрофи в Донецьку очевидні Висновки буде зроблено

15 лютого 20:09

Уряд має намір докласти значних зусиль, щоб робота повітряного транспорту була безпечною.

 

Уряд України має намір прийняти заходи для посилення безпеки роботи повітряного транспорту, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Не можу не сказати і про сумну подію - катастрофу літака Ан-24 в аеропорту м. Донецька. Слідству ще належить встановити причини цієї аварії, але для нас ясно одне, що в цій сфері необхідно докласти значних зусиль, щоб робота повітряного транспорту була безпечною", - написав він на своїй сторінці в Facebook, спілкуючись з користувачами в п'ятницю.

Він зазначив, що уроки цієї трагедії очевидні і, безумовно, висновки буде зроблено.

Як повідомлялося, 13 лютого в 18.24 літак Ан-24, що слідував рейсом "Київ-Донецьк", здійснив аварійну посадку в Міжнародному донецькому аеропорту ім.С.Прокоф'єва. Літак зачепився крилом за 10-метрову метеовишку, потім перекинувся і впав. При падінні літак розколовся на дві частини.

За уточненими даними, на борту було 52 чол., у тому числі вісім членів екіпажу. П'ять людей загинуло, ще дев'ять (за іншим даними - вісім) - в лікарнях.

Рейс був чартерним, всі пасажири були футбольними уболівальниками і прямували на матч Ліги чемпіонів у Донецьку між "Шахтарем" і дортмундською "Боруссією".

Літак, що зазнав катастрофи - 1973 року випуску.

За фактом аварії літака порушено кримінальне провадження у справі. Відомості про факт авіакатастрофи внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило загибель людей).

Державіаслужба призупинила роботу авіакомпанії "Південні авіалінії".

"Південні авіалінії" створено в 1999 році. Компанія виконує перевезення пасажирів на регулярній і чартерній основі. Її флот складається з чотирьох типів повітряних суден: SAAB-340B, Embraer-500, Як-42Д і Ан-24РВ. !zn

Читайте також:

Упізнані тіла всіх загиблих в авіакатастрофі в Донецьку

Командир екіпажу літака, що розбився в Донецьку Ан-24 розповів, як падав літак

Польоти літаків "Південних авіаліній" після аварії в Донецьку зупинено

Причиною катастрофи літака в Донецьку міг стати туман або відмова двигуна