Депутати намагаються перетворити заповідники на мисливські угіддя

26 лютого 16:02

Під виглядом "мисливського туризму" депутати намагаються протягнути дозвіл полювати у заповідниках, впевнені екологи.

 

Екологи закликають не допустити прийняття законопроекту, що дозволяє у природно-заповідних зонах мисливський туризм.

"Під виглядом так званого "мисливського туризму" пропонується відкрити полювання у заповідних та інших зонах біосферного заповідників, а також у національних парках, заказниках, охоронних зонах заповідників", - повідомив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко на прес-конференції 26 лютого.

За його словами, проект закону, зареєстрований у Верховній Раді народним депутатом від Партії регіонів Віталієм Барвіненком, - вже четверта спроба депутатів-мисливців відкрити українські заповідники та національні парки для "мисливського депутатського беззаконня".

Борейко відзначив, що трьом раніше зробленим спробам прийняття подібних законопроектів екологічній громадськості вдалося запобігти.

Еколог звернув увагу, що в пояснювальній записці йдеться, що даний закон "сприятиме екологічному вихованню".

"Однак про яке екологічне виховання може йти мова, якщо диких тварин підгодовують, не лікують, а позбавляють життя заради забави мисливців? Депутат хоче протягти полювання під виглядом мисливського туризму", - обурився він.

"Мета цього законопроекту очевидна - перетворити Україну на один великий стрілецький-мисливський тир", - резюмував Борейко.

Професор інституту зоології ім.І.Шмальгаузена Національної академії наук України Сергій Межжерін, зі свого боку, відзначив, що "під приводом екологічного порятунку йде знищення екології України".

За даними екологів, в даний час мисливські угіддя займають в Україні близько 80% території країни, а національні парки і заповідники - менше 1%. За роки незалежності в Україні значно скоротилася кількість зубрів, качок, косуль, лосів. !zn

Читайте також:

Київський зоопарк відзвітував про мільйонні борги і нестачу коштів на тварин

ЗМІ: Депутат Ігор Палиця стріляв автоматними чергами по тваринам з вертольота

Україна відновила програму підготовки бойових дельфінів для ВМС

Людство за 40 років знищило майже третину біоресурсів Землі