Депутат Терьохін запропонував встановити свято "покращення"

02 квiтня 17:12

Після трьох років безперервного "покращення" пора встановити для нього спеціальний вихідний день, вважає депутат.

 

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Терьохін 1 квітня зареєстрував у Верховній Раді законопроект про доповнення переліку святкових і вихідних днів "Святом Пакращі".

Депутат пропонує святкувати Пакращу 25 березня кожного року, одночасно скасувавши другий вихідний 2 травня на День міжнародної солідарності трудящих.

У пояснювальній записці до законопроекту Терьохін відзначає, що Пакращу необхідно святкувати саме 25 березня, коли влада не впоралися зі снігопадом у Києві і оголосила вихідний день.

"25 березня 2013 року відбулася епохальна подія. Тоді уряд Азарова встановив вихідний день для киян і жителів Київської області. Квінтесенція була простою - краще не виходити з будинку, але якщо вийшли, - то краще не їздити комунальним транспортом, але якщо їздите, - то краще підземним, сідайте у метро. Тому що автобуси, тролейбуси, трамваї і всякі там маршрутки намертво застрягли у снігових заметах", - написав депутат в пояснювальній записці.

Терьохін нагадав, що заяви про "покращення" лунають від представників влади щодня вже протягом трьох років. "Судячи з тверджень президента України і прем'єр-міністра, протягом останніх трьох років відбулося стрімке "покращення" життя. Прості люди розбагатіли, чиновники стали скромними, а демократія розцвіла нечуваним темпом. Суди стали незалежними, прокурори здали у ломбард свої платинові годинники, а судді, соромлячись народу, подарували дитячим інтернатам свої Бентлі і Феррарі", - зазначив депутат.

"Нещодавно ми святкували "Прощу". Це святий день, коли ми просимо вибачення у всіх, кого образили або хотіли образити. Чому ж нам не відсвяткувати свято "Пакращі", коли щодня влада каже про "покращення" нашого життя?" - запитав 1 квітня Терьохін.

З повним текстом законопроекту можна ознайомитися на сайті Верховної Ради. !zn

Читайте також:

Непрацююча Верховна Рада заважає Януковичу покращувати життя людей

Індекс людського розвитку: в Україні скоротилися доходи і тривалість життя

Третина українців назвали ситуацію в країні нестерпною

Тільки 18% українців відчули "покращення" за Януковича