Депутат Деркач заявив про брехливість звинувачень бізнесмена Рабиновича

06 березня 15:49

Деркач вважає, що Рабинович міг придумати більш логічний привід для провокації, аніж бутафорський вибух та інтерес члена Міжсоборної присутності РПЦ до володіння єврейським телеканалом.

 

Член фракції Партії регіонів у Верховній Раді Андрій Деркач заявляє, що звинувачення Вадима Рабиновича про можливу причетність його до вибуху біля офісу бізнесмена є брехнею і провокацією.

"Провокація Рабиновича мене здивувала. Від нього дізнався багато нового, зокрема, про існування єврейського телеканалу Jewish News One, при всій моїй повазі до цього медіа-ресурсу. На мій погляд, Рабинович міг придумати більш логічне привід для провокації, аніж бутафорський вибух та інтерес члена Міжсоборної присутності, яким я є, до володіння єврейським телеканалом, при всій повазі до єврейської культури", - сказав він у середу, 6 березня.

"За брехню Рабиновичу доведеться відповідати у правовій площині в суді", - підкреслив Деркач.

Як повідомлялося, відомий український бізнесмен, співголова Європейського єврейського парламенту (EJP) і президент Всеукраїнського єврейського конгресу Рабинович не виключає, що в нього кинули вибухівку через незгоду поступитися телеканалом Jewish News One (JN1) представникам чинної влади.

На прес-конференції 6 березня у Києві він заявив, що деякий час тому до нього прийшов народний депутат Деркач, який вимагав віддати канал JN1, інакше у бізнесмена будуть "великі-превеликі проблеми".

Як відомо, у понеділок, 4 березня, у Києві, на вулиці Мечникова стався вибух поряд з офісом бізнесмена Вадима Рабиновича. У автомобіль Рабиновича, який виїжджав з двору офісу, з боку порожнього сусіднього будинку було кинуто вибуховий пристрій.

У результаті вибуху ніхто не постраждав, автомобіль бізнесмена марки "Лексус-570" отримав незначні ушкодження.

Печерське районне управління міліції почало досудове розслідування за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Вадим Рабинович пообіцяв заплатити мільйон гривень тому, хто допоможе знайти і затримати людину, яка кинула вибухівку. !zn

Читайте також:

Рабинович не виключив, що до замаху на нього причетний депутат-регіонал

Вибух біля офісу Рабиновича міліція кваліфікувала як хуліганство

Рабинович пообіцяв мільйон гривень за затримання злочинця, який підірвав його автомобіль

Міліція повідомила перші подробиці замаху на Рабиновича