ДАІ ввела нові правила оплати штрафів

07 лютого 12:08

Порушники тепер зобов'язані вказувати на штрафних квитанціях не тільки ПІБ і код платежу, а й серію та номер складеного протоколу.

 

За оплату штрафів за порушення правил дорожнього руху водії зобов'язані вказувати в квитанції серію і номер протоколу про адміністративне порушення.

Як повідомили у прес-службі ДАІ, такі зміни обумовлені необхідністю поліпшити контроль за надходженням коштів і уникнути непорозумінь, що виникають при з'ясуванні своєчасності сплати платежів у виконавчій службі.

Державтоінспекція нагадала, що згідно зі статтею 307 Адмінкодексу, штраф повинен був сплачений не пізніше, ніж через 15 днів після вручення постанови порушника про накладення штрафу. А в разі оскарження - не пізніше 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги чи подання без задоволення.

Щоб сплатити штраф, потрібно звернутися в будь-яку банківську установу України. При цьому необхідно мати при собі документ, що засвідчує особу, ідентифікаційний код і примірник протоколу про адміністративне порушення.

ДАІ опублікувала на своєму сайті приклад заповнення квитанцій на оплату штрафу за порушення ПДР.

Нагадаємо, за даними начальника управління ДАІ МВС Валерія Лозового, за весь 2012 рік сума штрафів склала 377 мільйонів гривень. При цьому було стягнуто 382 мільйони гривень. Лозовий зазначив, що у разі, якщо автомобіліст не сплатить штраф протягом 15 днів, сума штрафу збільшується вдвічі. !zn

Читайте також:

Депутати запропонували штрафувати водіїв залежно від класу автомобіля

Загублені водійські права тепер можна відновити без іспиту

Азаров дозволив знімати даішників на відео

МВС схвалив нові правила для водіїв: шини - тільки по сезону