ДАІ просить водіїв бути вкрай уважними на слизькій дорозі: погода ще не весняна

10 березня 09:56

Державтоінспекція України просить водіїв бути обережними за кермом через складні погодні умови і не забувати про особливості керування автомобілем у таких ситуаціях.

 

Протягом найближчих декількох днів в Україні погіршаться погодні умови. У зв'язку з цим Державтоінспекція (ДАІ) України просить водіїв бути уважними і обережними за кермом.

"ДАІ України звертається до водіїв з проханням бути уважними і обережними за кермом. Погода, ще зовсім не весняна, тож не варто забувати про особливості керування автомобілем в умовах недостатньої видимості, ожеледиці тощо", - говориться повідомленні.

- Погода в неділю: будуть сніг і дощ

У ДАІ радять стежити за технічним станом автомобіля, користуватися ременями безпеки, не перевищувати швидкість, дотримуватися безпечної дистанції і правил паркування (щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки). А також з особливою обережністю рухатися на мостах, естакадах.

"Під час сильного снігопаду або дощу, рухайтеся з ввімкнутим ближнім світлом фар або протитуманними ліхтарями. Під час ускладнення погодних умов за можливості втриматися від поїздок на власному транспорті", - додають у ДАІ.

Державтоінспекція з посиланням на прогноз Гідрометцентру нагадує, що, зокрема, 10-11 березня часом опади, у північних та більшості західних областей у вигляді снігу, у південній частині та на Закарпатті - дощ, на решті території мокрий сніг і дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, в центральних областях, 10 березня і в Карпатах, а 11 березня і в східній частині місцями сильні опади.

Читайте також:

Весна прийде в 20-х числах березня

Після 8 березня в Україні сильно похолодає і знову випаде сніг

Прогноз: Через 20-30 років в Україні взагалі не буде снігу