Чорні скриньки літака, що зазнав аварії в Донецьку, розшифрують до кінця тижня

20 лютого 07:36

Фахівці, що визначають причину аварії літака під Донецьком, при розшифруванні чорних скриньок вивчають до частки секунди дії екіпажу.

 

Віце-прем'єр Олександр Вілкул, голова комісії з вивчення обставин аварії Ан-24 в Донецьку, заявив, що розшифрування бортових самописців літака завершиться до кінця тижня. "Щодо розшифрування роботи триватимуть до кінця цього тижня", - повідомив Вілкул.

Він підкреслив, що розшифровується кожна деталь переговорів пілотів.

Віце-прем'єр також повідомив, що проведено опитування всіх пасажирів, які знаходилися на борту літака. "Попередні результати наступні: диспетчери правильно ідентифікували ситуацію і повідомляли необхідну інформацію пілотам, метеорологи правильно повідомляли прогноз погоди екіпажу", - продовжив Вілкул.

Віце-прем'єр додав, що остаточні результати слідства можуть бути надані тільки після повного розшифрування "чорних скриньок".

Разом з тим, він відзначив, що найбільша проблема виникла, коли літак вже перебував близько до землі, на відстані 20-30 метрів. "На даний момент детально вивчаються дії екіпажу", - сказав Вілкул.

За його словами, на сьогоднішній день всі експертні та технічні дії на місці аварії закінчені, а літак евакуйовано.

Нагадаємо, 13 лютого літак Ан-24, який виконував чартерний рейс з Одеси, при приземленні в міжнародному аеропорту Донецька вилетів за межі злітно-посадкової смуги, від удару перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення. На борту літака за уточненими даними перебувало 52 людини. П'ятеро загинули. Дев'ять людей були госпіталізовані.

Літак перевозив уболівальників на матч Ліги чемпіонів між донецьким "Шахтарем" і дортмундською "Боруссією". Як стало відомо, серед них були високопоставлені одеські чиновники - співробітники прокуратури, МРЕВ, управління юстиції. Серед загиблих - помічник голови Одеської обласної ради Валерій Бобков.

До з'ясування причин авіакатастрофи, робота авіакомпанії "Південні авіалінії", якій належав що розбився борт, припинена. !zn

Читайте також:

Командир екіпажу літака Ан-24, що розбився в Донецьку, розповів, як падав літак

Польоти літаків "Південних авіаліній" після аварії в Донецьку припинені

Причиною катастрофи літака в Донецьку міг стати туман або відмова двигуна