Чиновники пообіцяли, що Київська ГЕС витримає весняне водопілля

17 лютого 13:13

У 2013 році значної повені не очікується. За останніми даними, з Дніпровського каскаду вільний обсяг становить 6,7 млн.куб.м.

 

Весняний паводок не представляє загрози для Київської гес (Вишгород), оскільки цього року значної повені не очікується і ситуація на водних об'єктах України під контролем.

"Ми проводимо постійну планову підготовку до весняного водопілля вже кілька десятиліть. Основні наші завдання - це підготувати наші гідротехнічні споруди та обладнання. Ми постійно проводимо реконструкцію гідроагрегатів, гідромеханічного обладнання і гідротехнічних споруд. Крім того, ми постійно працюємо з персоналом. Прогнози проходження повені в цьому році дуже хороші, але ми продовжуємо серйозну підготовку на такому рівні, щоб ми могли впоратися навіть з катастрофічним паводком. У зв'язку з цим і об'єкт, і обладнання, і персонал до весняного водопілля готові", - розповів головний інженер - заступник генерального директора ВАТ "Укргідроенерго" Вадим Рассовський, повідомляє прес-служба ГСЧС в неділю, 17 лютого.

Разом з тим, Рассовський під час засідання міжвідомчої комісії на Київській ГЕС (р. Вишгород) висловив стурбованість станом устаткування Вишгородської підстанції Київобленерго, від справності якої залежить якісне функціонування Київської ГЕС. За його словами, сьогодні існує нагальна потреба в модернізації даного об'єкта.

У свою чергу перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк повідомив, що в 2013 році значної повені не очікується.

"За останніми даними, з Дніпровського каскаду вільний обсяг становить 6,7 млн куб м. З Дністровського водосховища є майже 0,5 млн куб м. Цього достатньо для прийому паводкової води", - відзначив Данилюк. !zn

Читайте також:

У ДержНС запевнили, що цього року українцям не варто побоюватися паводку

Азаров наказав готуватися до повені

Азаров зауважив, що зима "остаточно доконала" українські дороги

МНС не виключає повторення в Україні трагедії на Кубані