Червоний Хрест припиняє роботу в Україні

05 жовтня 09:28

Огранізация не збирається повністю згортати діяльність в Україні.

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) тимчасово припиняє роботу в Україні в зв'язку з загибеллю свого співробітника. Про це повідомила представник МКЧХ в Україні Аліна Мурзаева.

За її словами, МКЧХ не буде повністю згортати свою роботу в Україні. "Зараз наш пріоритет - доставити тіло загиблого колеги його сім'ї. Цим ми займаємося", - сказала вона.

"МККК працює в семи містах України, до роботи залучено 120 працівників, близько 50 з них є громадянами інших держав, - повідомила Мурзаева. - Однак поки оперативну діяльність працівників місії призупинили на кілька днів для того, щоб розібратися в ситуації, яка склалася. І тільки потім ми приймемо рішення щодо подальшої роботи в Україні".

За словами Мурзаевой, в Донецьку працювали 20 представників МКЧХ, п'ятеро з них - іноземці, однак інформації про кількість працівників, які досі залишаються в місті, в комітеті не розголошують.

Нагадаємо, раніше в п'ятницю був оприлюднений звіт ОБСЄ, згідно з яким співробітник "Червоного Хреста" в Донецьку був убитий при обстрілі "Ураганами". !zn