Через захоплення шахти у Свердловську могли постраждати тисячі людей - депутат обласної ради

14 сiчня 11:16

На думку депутата, лідер Незалежної профспілки міста Свердловська - професійний провокатор, який своїми необдуманими діями поставив під загрозу не тільки роботу підприємства, але і життя людей.

 

Дії членів так званої Незалежної профспілки міста Свердловська щодо захоплення кабінету директора шахти "Червоний партизан" об'єднання "ДТЕК Свердловськантрацит" не можна кваліфікувати інакше, як злочин. Таку думку, коментуючи події, що відбулися наприкінці минулого тижня, висловив депутат Луганської обласної ради, член комісії з питань економічного розвитку, бюджету і фінансів Олексій Іванов.

На думку депутата, лідер НПмС Костянтин Ільченко - професійний провокатор, який своїми необдуманими діями поставив під загрозу не тільки роботу підприємства, але і життя людей. "Що таке шахта? Шахта - це дуже своєрідне специфічне підприємство. Там повинна бути залізна дисципліна. В іншому випадку ми самі знаємо, до яких жалюгідних і трагічних результатів можуть призвести заворушення. Шахта - це організм, який вимагає, аби кожен гвинтик крутився в одному напрямку і з однією швидкістю і в жодному разі не давав збою. Через крах одного гвинтика залежать життя тисяч людей. Людей, які знаходяться на кілометровій глибині", - відзначив Іванов.

За його словами, оскільки процесом управління шахтою керує директор підприємства, то позбавляти його практично на добу контролю - "це злочин". "10 січня одна така групка показала - вона ні у що не ставить життя інших людей. Костянтин Ільченко - професійний провокатор. Він це і продемонстрував", - додав депутат обласної ради.

За словами Олексія Іванова, інформація Костянтина Ільченка про протистояння членам його профспілки з боку "якихось молодиків у спортивних костюмах" не відповідає дійсності. "Там була величезна кількість співробітників міліції. І що, якісь невідомі "спортсмени" пробили їхній кордон і увірвалися на підприємство? Або невидимками просочилися? Я особисто дзвонив начальнику Свердловської міліції, щоб дізнатися, що там за люди крізь натовп міліціонерів провалися, він все спростував. Так що в казки Ільченка я не вірю!", - сказав депутат.

Він також додав, що самі шахтарі - працівники "Червоного Партизана" хотіли "по-чоловічому" розібратися із загарбниками. "Наскільки я знаю, були шахтарі - працівники "Червоного Партизана", які самі поривалися розібратися із загарбниками, так би мовити, по-шахтарськи, навести там лад, повернути свою роботу у звичне русло. Їх стримала міліція", - резюмував Іванов.

Нагадаємо, 10 січня люди, які назвалися членами НПмС, захопили кабінет директора ВП "Шахта "Червоний партизан", вимагаючи скасувати наказ про реорганізацію підприємства і усунути порушення прав членів профспілки. Губернатор області Володимир Пристюк створив комісію з врегулювання конфлікту.