Через аварію на Дарницькій ТЕЦ чотири масиви Києва залишилися без тепла

04 квiтня 11:08

Жителі Старої Дарниці, Соцмістечка, Осокорків і Березняків через коротке замикання на Дарницькій ТЕЦ до вечора залишилися без тепла.

 

У четвер, 4 квітня, близько 6:20 сталося аварійне відключення теплової і електричної енергії на Дарницькій ТЕЦ, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Несправність виникла при виконанні робіт планового виводення у ремонт перемикача "Бровари". При цьому виникло коротке замикання і аварійне відключення другої системи шин 110 кВ. В результаті чого були знеструмлені дві підстанції - "Русанівська" і "Хімічна" - і розподільна мережа 10 кВ.

О 7:30 електроенергія подана до об'єктів споживання.

"Через відключення протягом двох годин було відсутнє теплопостачання у 1800 споживачів, у тому числі ву медичних і освітніх установах. Без електроенергії протягом години було 100 багатоповерхівок, 400 приватних будинків, лікарня № 2 і трамвайний парк. Електроживлення було відновлено близько 8:00", - повідомили у КМДА.

Сьогодні до 18:00 підприємство поетапно вийде на штатний температурний режим теплопостачання. В даний момент проводяться роботи по ремонту устаткування, що вийшло з ладу.

За даними влади міста, без тепла залишилися жителі Старої Дарниці, Соцмістечка, Осокорків і Березняків.

Зараз проводяться роботи з ремонту обладнання. Голова КМДА Олександр Попов провів оперативну нараду з керівниками Дарницького, Дніпровського районів у зв'язку з відключенням на ТЕЦ. Влада міста розпорядилася увімкнути додаткові електрообігрівачі у дитячих садках, школах і медичних установах. !zn

Читайте також:

Росіяни купили "Київобленерго" і "Рівнеобленерго" за 113 млн доларів

Кабмін дозволив приватизацію шести обленерго

ФДМУ виставить на продаж "Центренерго" і "Донбасенерго" у червні