Бойовики продовжують наступ в районі Дебальцевого - ІС

13 лютого 08:15

На тлі переговорів у Мінську формування російсько-терористичних військ на Донбасі не припиняли спроб вести наступальні дії в районі Дебальцеве.

 

Різко зросла кількість регулярних російських військ в районі Дебальцевого.

Як повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, українська артилерія неодноразово завдавала вогневі удари по бойовим порядкам терористів в даному районі. "Однак противник, не дивлячись на значні втрати в районі н. п. Логвиново і Нижнє Лозовове протягом останніх діб (в цілому - вісім одиниць бронетехніки та до 10 одиниць автомобільного транспорту), продовжує атакувати", - пише тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Формування місцевих бойовиків "ЛНР", відведені на "доукомплектування" вглиб контрольованої терористами території району Дебальцеве, категорично відмовляються воювати далі разом з російськими регулярними військами (останні використовують місцевих терористів на найбільш небезпечних ділянках).

Повідомлялося, що Росія наполягла на відстрочення перемир'я до 15 лютого за Дебальцеве. У четвер після переговорів у Мінську президент Росії Володимир Путін повідомив, що "ДНР" і "ЛНР" виходять з того, що українські військові під Дебальцеве складуть зброю.

12 лютого завершилися переговори лідерів "нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації у Донбасі. Результатом стало прийняття Декларації президентів України, Франції, РФ і канцлера Німеччини на підтримку Комплексу заходів по виконанню Мінських угод.