Бойовики почнуть повномасштабний наступ 16 листопада - журналіст

13 листопада 13:15

Активні військові дії з боку сепаратистів можуть початися в неділю.

 

Бойовики терористичних організацій на Донбасі планують наступ на сили АТО в неділю, 16 листопада, написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Андрій Цаплієнко.

Як йдеться у повідомленні, про плани бойовиків стало відомо після затримання трьох підозрілих осіб на блокпосту під Волновахою, в чиїх телефонах були виявлені номери командира "Кальміусу" і ватажка одного з підрозділів "Оплоту".

В результаті зателефонували за номерами, " прикинулись сепарами з блокпосту в Оленівці", сказавши, що затримали "схожих на укропских диверсантів" і попросили підтвердити благонадійність. Командири підрозділів підтвердили статус терористів.

Після вирішення виниклого питання, командири уточнили ситуації на блокпостах і закінчили розмову схожими фразами: "Потерпіть, мужики, до неділі, у неділю наступ" і "Ви ж знаєте наказ, в неділю наступаємо".

"Командир Кальміусу на прощання пообіцяв "нарешті дати укропам прос..атися", - пише журналіст.

"Я репортер. Моя справа розповісти те, що бачив і чув. Гарантувати наступ в неділю не можу. За гарантіями звертайтеся за адресою: Москва. Кремль.", - підсумував Андрій Цаплієнко.

Раніше, в СБУ повідомляли, що вважають високим ризик вторгнення російських військ в Україну та їх настання на підконтрольні силам АТО населені пункти.

Також, вчора, 12 листопада генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр попереджає про можливості військової атаки на Маріуполь.