Бойовики обстріляли Водяне та Лебединське з танків

07 березня 08:30

Один український військовий загинув, четверо бійців поранені, ще один травмований.

 

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 6 березня, 122 рази обстріляли позиції українських військових у Донбасі.

На маріупольському напрямку бойовики з танків вели вогонь по Водяному та Лебединському. По позиціях українських військових у Водяному також працювала ворожа артилерія. З мінометів різних калібрів, гранатометів, протитанкових ракетних комплексів та стрілецької зброї окупанти обстріляли Гнутове, Новотроїцьке, Красногорівку, Павлопіль, Водяне, Новогригорівку та Широкине. Під мінометний вогонь також потрапили Гнутове, Чермалик, Талаківка, Павлопіль та Водяне. У Березовому, Водяному та Широкиному працювали ворожі снайпери та БМП.

На донецькому напрямку окупанти накрили мінометним вогнем Авдіївку, Майорськ, Троїцьке, Верхньоторецьке, Новгородське та Піски. З гранатометів та стрілецької зброї бойовики вели обстріл Північного, Пісків, Зайцевого, Верхньоторецького, Кам'янки та Невельського. У Кам'янці працював ворожий снайпер, а у Луганському – БМП.

На луганському напрямку окупанти з артилерії калібру 152 мм неодноразово відкривали вогонь по Кримському. З мінометів різних калібрів окупанти обстрілювали позиції бійців ЗСУ у Новоолександрівці, Попасній, Новотошківському, Кримському, Троїцькому та Оріховому. Під гранатометний обстріл потрапили Троїцьке, Новоолександрівка, Новозванівка та Кримське.

Нагадаємо, ситуація в зоні АТО серйозно загострилася 29 січня, коли бойовики почали масовані обстріли Авдіївки та її околиць, а підрозділи ЗСУ на позиціях біля населеного пункту відбили кілька спроб штурму. Обстріл Авдіївки з великокаліберної артилерії і РСЗВ призвели до серйозних руйнувань і жертв.

Детальніше про ескалацію ситуації під Авдіївкою читайте в статті Юрія Бутусова "Що сталося в Авдіївці?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".