Бойовики нарощують інтенсивність обстрілів - Лисенко

29 червня 15:58

Загиблих за добу немає, п'ять військовослужбовців отримали поранення.

 

Минула доба в зоні АТО пройшла напружено, інтенсивність обстрілу з боку бойовиків зросла, повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Зокрема, російсько-терористичні війська продовжують використовувати заборонену Мінськими домовленостями зброю. За минулу добу зафіксовано 20 обстрілу з 120-мм мінометів і два обстріли – з артилерії калібру 122 і 152 мм. Шість разів злочинці застосовували танки. На Луганщині поблизу селища Нижнє Попаснянського району бойовики здійснили обстріл позицій сил АТО з реактивних систем залпового вогню "Град", - розповів він на традиційному денному брифінгу в понеділок.

Бойовики намагалися атакувати опорний пункт українських військовослужбовців біля Новотошківського Попаснянського району, але зазнали поразки і були відкинуті. В результаті артилерійського обстрілу околиць Попасної знеструмлена частина міста і кілька навколишніх сіл. Також під обстріл бойовиків потрапляли позиції сил АТО поблизу Станиці Луганської, Старого Айдара, Кримського і Золотого.

Читайте також: Бойовики обстрілюють українські позиції все активніше, але хаотично і без єдиного задуму - ІС

Найбільша кількість обстрілів зафіксована на Донецькому напрямку. Тут бойовики застосовують міномети, гранатомети, танки, бойові машини піхоти і стрілецьку зброю. Найбільше інцидентів порушення режиму тиші з боку противника зафіксовано на західних окраїнах Горлівки, в районі Донецького аеропорту, і поблизу селищ Мар'їнка і Красногорівка. Також злочинці обстріляли Авдіївку.

На Маріупольському напрямку ситуація відносно спокійна. Російсько-терористичні війська тричі обстрілювали українські позиції біля Гранітного. Ввечері бойовики активізувалися поблизу Широкиного.

"За минулу добу в результаті бойових дій ні один український військовослужбовець не загинув, п'ятеро отримали поранення", - повідомив Лисенко.

У понеділок стало відомо про певний поступ у переговорах у Мінську. Так, передбачається, що 7 липня може бути підписана угода про взаємне відведення від лінії зіткнення в зоні АТО озброєнь калібром менше 100 мм.