Богатирьова запропонувала створити Медичний кодекс

03 квiтня 13:45

Міністр охорони здоров'я хоче власний кодекс - за аналогією з Трудовим або Кримінальним.

 

Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова запропонувала створити в Україні Медичний кодекс, який об'єднав би закони, що стосуються питань охорони здоров'я.

Як заявила міністр на відкритій лекції в Національному медичному університеті ім. Богомольця, медичне право потребує кодифікації, тобто створення єдиного, логічно і юридично цільного нормативно-правового акта - Медичного кодексу.

"До нього повинні увійти закони "Про особливості діяльності закладів охорони здоров'я", "Про правовий статус медичних працівників", "Про права пацієнтів" та інші законодавчі акти, що регулюють правовідносини у системі охорони здоров'я", - зазначила Богатирьова, передає прес-служба уряду.

За її словами, необхідно оновити всю законодавчу базу, що регулює правовідносини у медичній сфері.

Перш за все, вважає вона, потрібно удосконалити "медичну конституцію України" - "Основи законодавства України про охорону здоров'я".

Міністр повідомила, що зараз у Верховній Раді знаходиться проект закону "Про права пацієнтів".

Окрім цього, МОЗ зараз опрацьовує законопроект про особливості діяльності закладів охорони здоров'я.

"Стоїть питання про необхідність розробки та впровадження закону про юридичні аспекти діяльності медичного працівника. Професійним медичним асоціаціям варто наповнити оновленим вмістом Етичний кодекс лікаря України", - підкреслила Богатирьова.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент Віктор Янукович розкритикував реалізацію медичної реформи в Україні. За його словами, реформа проходить з великими труднощами і запізненнями, а регіони фактично не отримують з центру методологічної допомоги. !zn

Читайте також:

Від вакцин сина Богатирьової в 2012 році померли вісім дітей

Азаров доручив щорічно купувати по тисячі машин швидкої допомоги

Українці витрачають на алкоголь, сигарети і наркотики в 5 разів більше, ніж на освіту