Богатирьова заперечує, що її син володіє підприємством, яке виробляє смертельні вакцини

04 лютого 17:26

МОЗ проводить перевірку вакцин компанії "Фармстандарт-Біолік". Міністр Богатирьова стверджує, що це російський бізнес, а її родичів серед власників немає.

 

Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявила, що її син Олександр не є співвласником ПАТ "Фармстандарт-Біолік", яке раніше звинуватили у виробництві вакцин, що стали причиною смерті восьми дітей.

На прес-конференції вона оцінила ситуацію, що склалася навколо цієї компанії, "як персональний конфлікт із міністром охорони здоров'я".

Богатирьова зазначила, що вона сама у першу чергу, зацікавлена в тому, щоб ця ситуація якомога швидше прояснилася. За словами міністра, як тільки будуть результати перевірки МОЗ, вони будуть доведені до громадськості.

"Що стосується цього підприємства, то справа в тому, що це одне з багатьох приватних підприємств, які існують в Україні. Неправда в тому, що власником є мої родичі. Власником цієї компанії є російський бізнес, і вони ведуть свій менеджмент, ведуть свою політику. Яка вона - вдала чи невдала, це вже інша справа, - сказала Богатирьова і зазначила, що "це єдине в Україні підприємство, яке займається багато років випуском імунобіологічних препаратів".

Вона підкреслила, що відкриття такого роду підприємств є дуже складним процесом. За словами Богатирьової, препарати, які випускаються цією фірмою, присутні на ринку з 1993 року. "Тому бачити в цьому якийсь там підтекст ми абсолютно не маємо підстав. Підприємство, яке сьогодні представляє вакцини і одну з них як спільне напрацювання з кубинськими компаніями, і вакцину, про яку йде мова у деяких ЗМІ, вона кубинцями продається ЮНІСЕФ і більш ніж 40 країнам світу. Переважна частина країн світу проводить щеплення від того, від чого й ми", - сказала Богатирьова.

Нагадаємо, що в січні народний депутат Андрій Сенченко (фракція "Батьківщина") оприлюднив документи, які свідчать, що в 2012 році від вакцин, які Міністерство охорони здоров'я купувало у фірми "Фармстандарт-Біолік", померли вісім дітей.

З моменту, коли матір очолила відомство, бізнес Олександра Богатирьова почав розвиватися. Його фірма "Фармстандарт-Біолік" незабаром стала одним з основних постачальників українських ліків державі", - заявив депутат. !zn

Читайте також:

Смертельні вакцини сина Богатирьової не проходили перевірку на стерильність

Смертельні вакцини сина Богатирьової заборонили після перевірки

Генпрокуратура зайнялася смертельними вакцинами сина Богатирьової

За рік Богатирьова купила ліків у підприємства сина майже на 40 мільйонів гривень