Близько 300 лікарів можуть отримати статус учасника АТО

12 жовтня 19:07

Уповноважений президента з питань врегулювання ситуації на сході України заявила, що питання про статус має бути вирішено якомога швидше.

 

Близько 300 лікарів, які з червня 2014 року працювали в Донбасі, повинні отримати статус учасників антитерористичної операції з відповідними пільгами.

Як повідомила уповноважений президента з питань врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко, питання про надання лікарям статусу учасників АТО вже піднімалося у Верховній Раді і у запитах до уряду, і має бути вирішено якомога швидше.

Як повідомили в прес-службі президента, за інформацією лікарів, значно скоротилася кількість поранених з вересня 2014 року. Більшість пацієнтів сьогодні - це не поранені, а хворі на пневмонію та іншими сезонними захворюваннями.

Читайте також: У штабі АТО визнали розділ Донбасу з бойовиками на "розмежувальні лінії"

Нагадаємо, 16 липня президент України Петро Порошенко підписав зміни в закон "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", згідно з яким учасниками бойових дій визнаються всі учасники АТО.

Пізніше начальник управління по роботі з особовим складом Збройних сил України Олександр Розмазнин повідомив, що на сьогодні відсутній механізм визначення статусу учасників бойових дій. "Вже отримали (статус учасника бойових дій. - Ред.) ті, хто загинув", - сказав Розмазнин. !zn