Більшість українців вважають, що екологічна ситуація погіршується з кожним роком

21 березня 15:36

Тільки кожен десятий українець вважає, вважає, що за останні п'ять років екологічна ситуація покращилася.

 

Більшість українців (66%) оцінюють екологічну ситуацію в місцевості свого проживання як в цілому погану. Не згодні з цим і вважають, що стан навколишнього середовища в загальному благополучний, 31% опитаних. Про це свідчать дані соціологічного опитування компанії Research & Branding Group.

Більшість жителів країни (60%) вважають, що за останні п'ять років екологічна ситуація в місцевості їхнього проживання в цілому погіршилася і лише десята частина населення вважає, що ситуація покращилася. Також майже третина (28%) вважає, що нічого не змінилося.

Серед проблем, найбільш характерних для місцевості проживання респондентів, лідерами є: забруднення водойм і погіршення здоров'я людей (34%), забрудненість атмосфери (33%), антисанітарний стан території (30), забруднена питна вода (23%) і скорочення площі лісів / зелених зон / парків (22%).

Майже все населення України (90%) вважає проблему стану навколишнього середовища в цілому актуальною, тоді як 7% дотримуються протилежної точки зору.

Найбільш серйозними екологічними проблемами в масштабі України жителі країни вважають: погіршення здоров'я людей (35%), забруднення атмосфери і водойм (однаково по 30%), скорочення площі лісів / зелених зон / парків (26%), дію шкідливих речовин на продукти харчування і токсичні відходи (однаково по 24%), антисанітарний стан території (23%), забруднена вода (22%) і підвищений рівень радіації (18%).

Компанія Research & Branding Group провела дослідження громадської думки з 27 лютого по 11 березня 2013 року серед 2178 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%. !zn

Читайте також:

Третина українців назвали ситуацію у країні нестерпною

Іноземні бізнесмени найбільше незадоволені корупцією

Тільки 18% українців відчули "покращення" за Януковича

Українці зізналися у шкідливих звичках: чоловіки п'ють, палять, жінки розмовляють по телефону