Більше 35 рейсів "Аеросвіту" в суботу під загрозою зриву

12 сiчня 09:39

Доля 18 рейсів перевізника на виліт і 19 рейсів на прибуття станом на ранок 12 січня незрозуміла. Пасажирам пропонують звертатися в авіакомпанію.

 

Велика кількість рейсів авіакомпанії "Аеросвіт" в/із міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київ) 12 січня 2013 року можуть бути затримані або скасовані.

За даними онлайн-табло міжнародного аеропорту "Бориспіль", є базовим аеропортом для "Аеросвіту", доля 18 рейсів авіакомпанії на виліт і 19 рейсів на прибуття, станом на 9:00 незрозуміла, аеропорт не повідомляє, скасовані або затримуються рейси, і пропонує пасажирам звертатися в авіакомпанію.

Так, аеропорт пропонує звертатися в "Аеросвіт" з питання виконання рейсів 12 січня, зокрема в/з Сімферополя, Варшави, Бухареста, Стокгольма, Копенгагена, Ларнаки, Вільнюса Калінінграда, Донецька, Тель-авіву, Будапешта, Софії, Одеси, Кишинева, Львова і Астани.

Як повідомлялося, "Аеросвіт", раніше який обслуговував 80 міжнародних маршрутів, повідомив, що з 11 по 14 січня буде виконувати польоти лише в Україні і по п'яти далеко - і середньомагістральним маршрутами за кордон, пояснюючи таке рішення програмою реструктуризації діяльності.

"Аеросвіт" обіцяв продовжити обслуговування далекомагістральних маршрутів у Пекін, Нью-Йорк, Хошимін, Бангкок і Гоа, а також повідомляв, що скорочена мережа міжнародних середньомагістральних рейсів у найближчі чотири дні буде включати повітряні лінії Київ - Москва, Київ - Санкт-Петербург, Київ - Стамбул, Одеса - Стамбул і Київ - Ташкент, а оперування на інших міжнародних середньомагістральних повітряних лініях компанія припинить з 11 січня до 00:00 15 січня 2013 року.

Після цього "Аеросвіт" повідомив, що крім зазначеного графіка польотів він виконає 11 січня, додаткові польоти за маршрутом Київ - Прага - Київ , Київ - Тбілісі - Київ, Київ - Жмеринка - Київ.

На 12 січня, "Аеросвіт" додатково готував до відправки рейси Київ - Ларнака - Київ, Львів - Прага - Київ, Київ - Варшава - Київ, Київ - Єреван - Київ, Київ - Баку - Київ.

Разом з тим, "Аеросвіт" ще 10 січня повідомляв, що надасть розклад польотів на наступний період зимової навігації в п'ятницю, 11 січня, однак досі цього не сталося.

"Аеросвіт" заснований в 1994 році. Базується в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ). До кризи, яка почалася в кінці 2012 року, авіакомпанія обслуговувала 80 міжнародних маршрутів до 34 країни, зокрема, сім трансконтинентальних безпосадкових повітряних ліній. Вона оперувала флотом у складі 28 повітряних суден виробництва компанії Boeing, включаючи вісім далекомагістральних Boeing 767 і 20 середньомагістральних Boeing 737, а також використовувала літаки перевізників-партнерів Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 і ATR-72.