Беззбройний батальйон "Черкаси" у складі 450 чоловік відмовився йти на передову

09 вересня 20:21

Бійці готові воювати за Україну, але йти на вірну смерть без озброєння не збираються.

 

Військовослужбовці батальйону територіальної оборони №14 "Черкаси" майже у повному складі написали рапорти про відмову виконувати накази командування. Про це йдеться у сюжеті телеканалу "Україна".

Бійці батальйону запевняють, що патріотично налаштовані та із задоволенням готові захищати Україну. Разом з тим, вимагають надати їм належне озброєння.

На даний момент, перебуваючи на передовій під Донецьком, все, що вони мають з озброєння - це лише стрілецьку зброю, 1 БТР і кілька зенітних установок. При цьому з таким озброєнням виступати проти професійно підготовлених російських військ, за їх словами, - це вірна смерть.

Таким чином, згідно з інтерв'ю бійців батальйону, рішення написати рапорти на звільнення і подати їх на ім'я кобмата Радченка було підтримано практично всім складом "Черкас" - 450 осіб, за винятком чотирьох офіцерів.

Відзначимо, раніше в дезертирстві був звинувачений батальйон "Прикарпаття", командира якого заарештували на два місяці. При цьому комбат батальйону Віталій Комар заявив, що не шкодує про своє рішення залишити спільно з батальйоном позиції, який вже на той момент поніс значні втрати і перебував без належного озброєння, як він висловився, в "пеклі" через постійних артилерійських обстрілів з боку Росії. "Що значить, якщо б я привіз 200 трупів, то був би героєм, а коли привіз нормальних живих людей - я дезертир?" - висловив свою позицію комбат. !zn