Бальчун залишився задоволений поїздкою Інтерсіті+ з Києва до Польщі

23 грудня 19:36

Сьогодні швидкісний поїзд Інтерсіті+ здійснив свій перший рейс з Києва до польського Перемишля.

 

Керівник "Укрзалізниці" Войцех Бальчун заявив, що "надзвичайно задоволений" поїздкою з Києва до польського Перемишля, який він сьогодні зробив на швидкісному поїзді "Інтерсіті+".

"Це гарне свідчення, що ми намагаємося бути компанією, яка орієнтована на пасажира. Все пройшло добре, про що свідчать відгуки пасажирів. Вдячний всім, хто причетний до організації цього маршруту в такі стислі строки", - заявив Бальчун на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, сьогодні Крюківський вагонобудівний завод передав у регіональну філію "Одеська залізниця" перші три пасажирські вагони з меблями, яка трансформується. Наступного тижня завод обіцяє відправити в компанію ще три вагон. Загалом "Укрзалізниця" замовила 13 таких вагонів.

Глава компанії нагадав, що "Укрзалізниця" після тривалої перерви розпочала оновлення парку пасажирських вагонів. Останній раз компанія купувала пасажирські вагони у 2010 році. У фінплані на 2017 рік перевізник передбачив придбати 50 пасажирських вагонів, а також міжрегіональні поїзди та дизель-поїзди.

Читайте також: Омелян назвав заяви Балчуна про підвищення залізничних тарифів спекулятивними

"Укрзалізниця" 23 грудня запустила швидкісний поїзд Інтерсіті+ за маршрутом Київ-Львів-Перемишль. Зі столиці потяг відправлятиметься вранці близько 7:00 та за 6,5 годин прибуватиме в Польщу. Майже відразу - у зворотному напрямку. Планується, що митний контроль буде відбуватися під час руху поїзда.

Ціна квитка з Києва до Перемишля у вагонах 1-го класу становить орієнтовно 574 грн, 2-го класу - 406 грн. Зі Львова до Перемишля у вагонах 1-го класу можна буде проїхати за 235 грн, 2-го класу - 172 грн.