Азаров вважає зарплати лікарів у 2500 грн своїм досягненням

12 березня 16:14

Прем'єр-міністр розповів журналістам про чергову порцію покращень, досягнутих своїм урядом.

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає досягненням те, що в Україні терапевт із десятирічним стажем роботи отримує 2533 гривні. Про це він заявив у вівторок, спілкуючись з журналістами в ефірі Першого національного, повідомляє "Українська правда".

Говорячи про покращення, досягнуті його урядом, він сказав: "Терапевт з десятирічним стажем роботи з Івано-Франківська ... заробляла 1055 гривень ... а зараз у неї зарплата за той самий місяць 2013-го становить 2533 гривні".

Розмірковуючи про тарифи на житлово–комунальні послуги, прем'єр відзначив, що вони залишаються незмінними протягом останніх років.

"Скільки, наприклад, наші люди платять у середньому за газ, і скільки платять жителі сусідніх країн? Про це не говорить опозиція і засоби масової інформації ... середній наш громадянин сплачує за газ 750 гривень за 1000 кубометрів...", - сказав Азаров, пояснивши, що росіяни та білоруси платять набагато більше. У Швеції, додав він, за газ платять у 20 разів більше, ніж в Україні.

Разом з тим глава уряду ні слова не сказав про те, що середня заробітна плата ву Швеції в 10 разів вища середньої української. Зазначимо, заробітна плата самого прем'єр-міністра становить 33980 гривень на місяць, що приблизно у 10 разів перевищує середню зарплату по країні (3000 грн). !zn

Читайте також:

У Прощену неділю Азаров вибачиться за невиконані обіцянки

Азаров гарантував стабільні ціни на хліб

Азаров поскаржився, що опозиція заважає його конструктивній роботі