Азаров дав розпорядження запастися продовольством і медикаментами перед повінню

27 березня 10:14

Сніг скоро почне танути. Рахунок іде на години. Необхідно зробити запаси продовольства і медикаментів.

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив активізувати роботу урядового оперативного штабу і регіональних оперативних штабів у зв'язку з загрозою повені.

"Сьогодні очевидно, що стихія, яка принесла небачену масу снігу, висуває особливі вимоги до підготовки до повені. Сніг скоро почне танути. Це - загроза великої повені і можливого затоплення населених пунктів", - сказав Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу, 27 березня.

При цьому він зазначив, що загрозу повені необхідно завчасно мінімізувати.

"Зараз роботу штабів треба зосередити на двох речах: максимально вивезти сніг з населених пунктів в безпечні місця і підготувати до негайного впровадження в потрібний момент заходів захисту населених пунктів від затоплення. Тобто, сконцентрувати в небезпечних місцях матеріали для створення водоохоронних бар'єрів, зробити запаси продовольства і медикаментів, підготувати рятувальну і аварійну техніку і пальне для роботи в умовах затоплення, забезпечити - з запасом - життєдіяльність лікарень", - повідомив прем'єр.

"Рахунок іде на години. Повінь ми повинні зустріти з готовими регламентами дію всіх служб, адекватними реальної ситуації", - сказав Азаров. !zn

Читайте також:

Попов "знайшов" і звільнив винних у сніговому колапс у Києві

На вулицях Києва зафіксовано перше підтоплення через танення снігу

У Києві не змогли вийти на рейси половина тролейбусних маршрутів