Азаров придумав спосіб покращити дороги - не пускати на них вантажівки

22 березня 16:36

Прем'єр упевнений, що плачевний стан більшості українських автодоріг пов'язаний з великим навантаженням на них від курсування міжнародного вантажного транспорту.

 

Прем'єр Микола Азаров виступає за заборону на рух по основних автомагістралях важкого вантажного транспорту. Про це він сказав журналістам 22 березня під час відвідування Національного транспортного університету.

"Треба виділити для такого важкого транспорту певні напрямки... по всіх інших напрямках треба обмежити рух важкого транспорту і приводити дороги до ладу... Важке рішення, але доведеться його застосовувати", - сказав Азаров.

Він також висловив упевненість, що плачевний стан більшості українських автодоріг пов'язаний з великим навантаженням на них від курсування міжнародного вантажного транспорту.

Прем'єр відзначив, що більшість українських автодоріг були побудовані за стандартами, розробленим ще в Радянському Союзі і не відповідають сучасним вимогам.

Азаров також зазначив гостру необхідність розвивати базу виробництва матеріалів для будівництва автодоріг на українських підприємствах.

Нагадаємо, раніше Микола Азаров заявляв, що для того, щоб привести дороги у "більш-менш пристойний стан", потрібно вкласти 500 млрд гривень - суму, що перевищує річний дохід українського бюджету. Між тим, в поточному році на ремонт і будівництво доріг буде виділено 7 млрд гривень.

15 березня уряд відзвітував про ліквідацію ям на 23 основних дорогах загального користування державного значення. !zn

Читайте також:

Третина виділених на ремонт доріг грошей піде у Донецьк і Дніпропетровськ

Ремонт дороги до теплиць Фірташа коштує вдвічі дорожче, ніж ремонт міжнародної траси

Кабмін виділить понад 7 млрд грн на ремонт доріг

Азарову доповіли про ліквідацію майже всіх ям на дорогах