Азаров повідомив, що для них свобода слова - фундаментальна цінність

01 лютого 10:46

Україна і далі скочується у рейтингах свободи слова. Представники влади продовжують стверджувати, що для них це - фундаментальна цінність.

 

Свобода слова у країні не повинна обмежуватися, але ЗМІ повинні відповідально підходити до достовірності подачі інформації, вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Свобода слова для нас - дійсно фундаментальна цінність, яку ми отримали після трансформації нашого суспільно-політичного устрою і, звичайно, ми ніколи її не повинні ні втратити, ні обмежувати", - сказав він на зустрічі з активом Національного союзу журналістів.

У той же час прем'єр відзначив, що є питання, на які уряд звертає увагу ЗМІ - насамперед на достовірність подачі інформації. "Це для нас ключове. Уряд не просить хвалити свої дії, підтримувати реформи, які він проводить. Можна дискредитувати суть перетворень, а можна звертати увагу на реальні недоліки - за таку критику ми будемо вдячні", - підкреслив Азаров.

- Україна випередила Гондурас у рейтингу свободи слова

"Свобода слова - це не свобода замовних матеріалів, сплачених сюжетів. Давайте розділяти і говорити чітко, де ми маємо справу зі свободою слова, а де замовні матеріали", - додав прем'єр. !zn

Читайте також:

У 2012 році загинула рекордна кількість журналістів з часів Другої світової війни

Янукович повідомив іноземним послам, що питання демократії знаходяться у нього під особистим контролем

Регіоналка назвала звіт ПАРЄ щодо українських виборів "абсурдним"