Азаров пообіцяв орендувати літаки для перевезення постраждалих від проблем "Аеросвіту" пасажирів

10 сiчня 15:34

Кабмін доручить відповідним службам брати в лізинг або оренду літаки, і організовано забезпечити перевезення постраждалих від проблем "Аеросвіту" пасажирів.

 

Український уряд має намір виділити фінансування на оренду літаків для перевезення пасажирів, які через ситуацію з авіакомпанією "Аеросвіт" (Київ) не можуть вилетіти з зарубіжних аеропортів, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Ми зараз знайдемо фінанси та доручимо відповідним службам брати в лізинг або оренду літаки, і організовано забезпечимо на цей гострий період вивезення наших пасажирів", - сказав він на зустрічі з експертами-економістами в четвер, 10 січня у Києві.

Прем'єр повідомив, що в четвер він проводив нараду з питання вирішення ситуації, яка склалася навколо "Аеросвіту", де обговорювалося, яким чином зняти гостроту цих подій.

Азаров відзначив, що зокрема обговорювалося рішення, щоб зобов'язати відповідні служби залучати вільні літаки для перевезення людей.

"У нас немає таких літаків. Є компанія для обслуговування перевезення вищих посадових осіб, але там немає авіапарків для перевезення такої кількості пасажирів. Та й ці літаки знаходяться в такому стані, що прем'єр-міністра можна перевозити, а звичайних громадян досить ризиковано", - додав він.

Як повідомлялося, авіакомпанія "Аеросвіт" у четвер скасувала низку рейсів до/з Києва: на виліт скасовані рейси в Одесу, Сімферополь, Мінськ, Стокгольм, Донецьк, Пекін, Варшаву, Ташкент і Тель-авів; на прибуття скасовані рейси з Одеси, два з Сімферополя, з Тель-авіва, Мінська та Донецька.

Раніше "Аеросвіт" заявив про намір повернути в експлуатацію літаки, необґрунтовано затримані в низці закордонних аеропортів. !zn

Читайте також:

По монополії Коломойського на ринку авіаперевезень готують "істотний удар"

МЗС закликав українців подумати перед покупкою квитків на рейси "Аеросвіту"

Азаров вирішив розібратися з "Аеросвітом"

В аеропорту Тель-авіва застрягли кілька десятків пасажирів "Аеросвіту"