Азаров оцінив на "трієчку" боротьбу зі снігом у Києві

25 березня 15:38

Прем'єр визнав, що у Києві неможливо оперативно впоратися зі снігом: "Слава Богу, ніхто не помер". Кабмін вирішив залучити до розчищення і вивезення снігу транспорт державних підприємств. Ще КМДА дозволили використовувати евакуатори для перенесення автомобілів, які займають проїжджу частину і заважають прибиранню снігу.

 

Комунальні служби Києва самостійно не в змозі оперативно впоратися з вивезенням снігу, адже наявної техніки недостатньо для виконання такого значного обсягу робіт.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання уряду в понеділок, 25 березня.

На один гектар у Києві випало 500 тонн снігу. Тобто, щоб вивезти сніг з площі лише 1 гектар, потрібно 100 рейсів самоскидів. А площа Києва складає близько 87 000 гектарів.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, сьогодні уряд прийняв рішення залучити до робіт з розчищення та вивезення снігу автотранспорт і навантажувачі державних підприємств і будівельних організацій, а також звернувся до всіх приватних підприємств, які мають відповідну техніку, з пропозицією включитися в цю роботу.

Київській міській адміністрації дозволено використовувати евакуатори для переміщення автомобілів, які займають проїжджу частину і заважають прибиранню снігу.

Державним установам, підприємствам і організаціям, вишам та технікумам доручено прибрати свою і прилеглу територію - це майже третина всієї роботи, яку необхідно виконати.

"Я хочу подякувати за роботу всім, хто в ці дні забезпечував життєдіяльність Києва. Взагалі я оцінюю роботу на "трієчку". Однак, була забезпечена робота швидкої допомоги, підвезення продуктів в лікарні тощо. Слава Богу, ніхто не помер, не замерз, просто щастя в таких екстремальних умовах", - сказав Азаров. !zn

Читайте також:

Київ знову занурюється в затори

Циклон залишив територію України, рекордних снігопадів більше не очікується

Азаров закликав українців не скиглити, а брати в руки лопати і прибирати сніг

Київська влада повернула громадський транспорт на дороги (список)