Азаров доручив забезпечити імпортні ліки в аптеках

10 лютого 10:25

Ситуація, коли звичний для людей асортимент ліків може бути скорочено, виключена, заявив прем'єр.

 

Микола Азаров доручив врегулювати ситуацію з ліцензуванням імпорту ліків.

Як повідомляє Урядовий портал, Азаров провів нараду з питання впровадження закону про ліцензування імпорту лікарських засобів за участю віце-прем'єра Костянтина Грищенка, керівництва МОЗ, держслужби лікарських засобів і секретаріату Кабінету міністрів.

Прем'єр доручив забезпечити наявність ліків в аптеках - як вітчизняних, так і закордонних.

"Пацієнт повинен прийти в аптеку та купити препарат, який хоче, звик бачити на полицях. Ситуація, коли звичний для людей асортимент ліків може бути скорочено, виключена. В той же час ми не підемо на компроміси в питанні якості і доступності ліків", - підкреслив він.

Азаров віддав розпорядження забезпечити українців пігулками від мігрені

Азаров доручив розробити всі необхідні підзаконні акти, які містили б чітко визначені умови та правила нової процедури ліцензування імпорту ліків, щоб до 13 лютого ухвалити їх на засіданні Кабінету міністрів.

У свою чергу представники міністерства охорони здоров'я повідомили прем'єру, що ліцензійні умови розроблено, і вони вже готові для підписання.

Водночас було ухвалено рішення щодо поетапне впровадження цих вимог до кінця 2013 року. На першому етапі ліцензійні умови будуть дуже простими, процедура видачі ліцензії - максимально спрощена, і вже з 1 березня імпортери зможуть її отримати. Тому ніяких проблем з наявністю ліків не має бути.

Прем'єр доручив Грищенку розібратися, хто з посадових осіб недбало ставиться до своїх обов'язків і допустив ситуацію, коли впродовж 7 місяців не було вжито жодних заходів для забезпечення необхідної нормативно-правової бази і комплексного впровадження закону з 1 березня.

При цьому він зобов'язав Грищенка подати пропозиції щодо притягнення до відповідальності цих посадових осіб.

Читайте також:

Азаров наказав терміново готуватися до епідемії грипу

Азаров підвищить тарифи на газ українцям з європейськими зарплатами

Янукович звинуватив уряд Азарова в саботажі і сподівається на нових міністрів