Азаров дав розпорядження готуватися до повені

06 лютого 11:39

Прем'єр наказав підготувати рятувальну техніку і бригади швидкої допомоги, а також створити запаси необхідних матеріалів на випадок весняних паводків.

 

Прем'єр Микола Азаров доручив віце-прем'єрові Олександру Вілкулу і низці міністерств почати підготовку до можливої повені навесні 2013 року. Про це він сказав під час засідання Кабміну 6 лютого.

"До весни треба ретельно підготуватися, враховуючи те, що створюється дуже напружена гідрологічна ситуація. У верхів'ях Дніпра накопичилося багато снігу, а зима ще не закінчилася. Синоптики передбачають ще щонайменше 6 тижнів зимової погоди", - сказав прем'єр.

Він додав, що Балканський циклон уже у найближчі дні принесе мокрий сніг і зливи. "Може бути сильна повінь. Власне, вже зараз ми побачили, що може статися: днями в Ужгороді було підтоплено 52 двори і 10 га сільгоспугідь. Те, що сталося - елементарна недбалість, тому що дренажна система і каналізація виявилися засміченими і забитими", - сказав Азаров.

Він доручив міністрові регіонального розвитку Геннадію Темнику за участю Держслужби з надзвичайних ситуацій провести селекторну нараду і поставити комунальникам "чіткі завдання з підготовки до схождення води і проконтролювати потім виконання на місцях".

"По-друге, службі з надзвичайних ситуацій, Міноборони, Мінрегіонбуду, Мiнiнфраструктури, Міністерству охорони здоров'я під головуванням віце-прем'єр-прем'єра Вілкула наказую створити міжвідомчий оперативний штаб з підготовки заходів з протидії повені", - сказав він.

Азаров також наказав підготувати рятувальну техніку і бригади швидкої допомоги, а також створити запаси необхідних матеріалів. !zn

Читайте також:

Азаров зауважив, що зима "остаточно доконала" українські дороги

У найближчі дні очікуються дощі і мокрий сніг

Гідрометцентр попереджає про перші паводки