Аваков обіцяє створити український "SWAT", інші спецпідрозділи розпустять

02 жовтня 17:19

З кращих бійців-добровольців обіцяють хочуть створити єдиний спецпідрозділ.

 

У Міністерстві внутрішніх справ України в рамках реформ буде створено єдиний силовий підрозділ, основу якого складуть добровольчі батальйони МВС.

Про це в четвер на прес-конференції заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, наступного тижня на засіданні Кабінету міністрів буде обговорюватися питання реформи МВС. В тому числі буде підніматися питання створення єдиного силового спецпідрозділу та припинення роботи чисельних спецпідрозділів, які зараз функціонують у МВС.

"Буде створено одне великий єдиний спецпідрозділ на всю країну. Якщо хочете аналогію, то це типу американського SWAT (Special Weapons And Tactics, загальна назва підрозділів поліції США для виконання спеціальних завдань, оснащених легким озброєнням армійського типу - ред.). І ми припускаємо, що значна частина батальйонів, більшість з цих хлопців, я думаю, і складуть основу цього підрозділу", - повідомив міністр.

Аваков припускає, що найбільш підготовлені бійці переважно перейдуть до складу Національної гвардії і в "складі спецоперацій будуть удосконалити свій професіоналізм".

Нагадаємо, що ще однією новацією, анонсованої Аваковим у рамках реформи МВС, є перейменування міліції в поліцію. Крім того, ДАІ пропонують позбавити функції реєстрації транспорту та видачі водійських прав.!zn