Атмосферні фронти з Європи принесуть в Україну січневі дощі

30 сiчня 16:01

У найближчу добу погоду більшої частини території України буде визначати тепле й вологе атлантичне повітря і атмосферні фронти, що переміщаються із Західної Європи.

 

У четвер, 31 січня у західних областях України вночі очікується дощ з мокрим снігом, вдень невеликий дощ; температура вночі близько 0°, вдень +1-6°. повідомляє Укргідрометцентр.

У східних областях невеликий сніг, мокрий сніг, вдень місцями налипання мокрого снігу; температура вночі-3-8°, вдень близько 0°.

На решті території сніг, мокрий сніг (вночі, вранці у Житомирській і Київській областях місцями сильний), вдень мокрий сніг з дощем, лише вночі на півдні переважно без опадів; в центральних областях місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; температура вночі 1-7°, вдень 0-5° тепла, в Криму до +7°.

На дорогах ожеледиця. Вітер західний, південно-західний, 5-10 м/с, на заході місцями пориви вітру 15-20 м/с.

У Києві - вночі, вранці сильний мокрий сніг, вдень помірний дощ. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі 2-4°, вдень +1-3°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 31 січня найвища температура була +6,3 в 1989 році, найнижча -25,2 в 1954 році.

У п'ятницю, 1 лютого, на більшій частині території країни слабкий мокрий сніг і дощ. На дорогах ожеледиця. На півдні і сході місцями тумани. Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с, у Карпатах до 25 м/с.

Температура повітря вночі 0-5° морозу, на крайньому півдні та заході до +2°, вдень від -1° до +4°, у південній частині +2-8°; на півдні Криму вночі 0-5° тепла, вдень +4-9°.

У Києві - слабкий мокрий сніг і дощ. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі 0-2° морозу, вдень +1-3°. !zn

Читайте також:

В Україну йде потепління і мокрий сніг

ДАІ попросила водіїв до кінця січня утриматися від поїздок

На початку наступного тижня морози ослабнуть