Апеляційний суд Києва повернув Насірову паспорти

19 квiтня 17:05

В той же час, золото та грошові кошти очільника ДФС, вилучені під час обшуку, залишаться під вартою.

 

Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляційну скаргу на рішення Солом'янського райсуду Києва про арешт майна відстороненого від посади голови ДФС України Романа Насірова.

Так, згідно з рішенням апеляційного суду, Насірову повернуть його паспорт громадянина України, два паспорти для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт та деякі інші документи.

В той же час, під арештом залишаться його золоті злитки, кілька годинників різних марок, грошові кошти, а також гербова печатка ДФС України.

Солом'янський суд раніше виніс рішення про арешт речей Насірова, які були вилучені у нього під час обшуку. При цьому, майно, рахунки та нерухомість Насірова судом не заарештовувалися.

Раніше повідомлялося, що співробітники антикорупційних органів примусово вилучили у випущеного з-під варти голови ДФС Романа Насірова 2 закордонного паспорта, а також один дипломатичний паспорт.

Нагадаємо, 2 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенка" по епізоду про незаконне надання відстрочки по оплаті ренти компаніям-учасникам корупційної схеми. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму у 2 млрд гривень.

7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав голові Державної фіскальної служби Роману Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 100 млн гривень застави. Апеляційний суд Києва 13 березня залишив без змін рішення суду першої інстанції. Однак 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу на суму 100 мільйонів гривень. Того ж вечора він вийшов із СІЗО.

Детальніше про "справу Насірова" читайте у матеріалі Юлії Мостової "Аналіз фіскала" у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".