"Аеросвіт" 10 січня скасував ще 15 рейсів

10 сiчня 10:44

Авіакомпанія "Аеросвіт" скасувала шість рейсів на прибуття і дев'ять рейсів на відправку.

 

Авіакомпанія "Аеросвіт" (Київ) у четвер, 10 грудня скасувала низку рейсів до/з Києва.

За даними онлайн-табло міжнародного аеропорту "Бориспіль", на виліт скасовані рейси в Одесу, Сімферополь, Мінськ, Стокгольм, Донецьк, Пекін, Варшаву, Ташкент і Тель-авів.

У свою чергу, на прибуття скасовані рейси з Одеси, два з Сімферополя, з Тель-авіва, Мінська та Донецька.

Як повідомлялося, "Аеросвіт" у середу, 9 січня, заявив про намір повернути в експлуатацію літаки, необґрунтовано затримані в низці закордонних аеропортів.

"В даний час створюються штучні перешкоди повернення в експлуатацію літаків, зупинених в низці закордонних аеропортів, і відновлення регулярності польотів компанії", - повідомила компанія.

Раніше авіаперевізник повідомив про вимушене скасування рейсів через припинення обслуговування у деяких аеропортах, зокрема, у Варшаві, Стокгольмі, Копенгагені і Тель-Авіві, що, у свою чергу, обмежило його можливості із забезпечення своєчасного виконання рейсів в інших напрямках.

Як зазначав "Аеросвіт", рішення адміністрацій деяких аеропортів і хендлінгових компаній були викликані побоюваннями щодо припинення українським перевізником розрахунків за надане обслуговування у зв'язку з його зверненням до суду з приводу порушення справи про банкрутство. У зв'язку з цим авіаперевізник направив всім контрагентам письмове повідомлення про намір продовжити виконання поточних зобов'язань.

"Аеросвіт" заснований в 1994 році. Базується в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ). Обслуговує 80 міжнародних маршрутів до 34 країн, у тому числі сім трансконтинентальних безпосадкових повітряних ліній. Оперує флотом у складі 28 повітряних суден виробництва компанії Boeing, включаючи вісім далекомагістральних Boeing 767 і 20 середньомагістральних Boeing 737. Також використовує літаки перевізників-партнерів Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 і ATR-72. !zn

Читайте також:

По монополії Коломойського на ринку авіаперевезень готують "істотний удар"

МЗС закликав українців подумати перед покупкою квитків на рейси "Аеросвіту"

Азаров вирішив розібратися з "Аеросвітом"

В аеропорту Тель-авіва застрягли кілька десятків пасажирів "Аеросвіту"