Адвокат Насирова порівняв судовий процес над ним із судом над Ісусом

13 березня 15:16

Захист голови ДФС скаржиться на тиск, який чинять на суд активісти та народні депутати.

 

Один з адвокатів голови ДФС Романа Насірова Віктор Петруненко порівняв судовий процес над його підзахисним із ситуацією, що склалася в Юдеї близько двох тисяч років тому, коли римляни судили Ісуса Христа.

"Ми бачили, що робиться на вулиці. Дві тисячі років тому так само кричали "Розіпніть!", – цитує його слова "Українська правда".

"Стародавні римляни говорили, що суспільство вимагає хліба і видовищ, хліб є, але є в суді і ті, хто хоче видовищ", – підкреслив Петруненко.

Він також вказав, що розстрочки, надані ДФС підприємствам депутата-втікача Олександра Онищенка були абсолютно законними, і Насіров, видаючи їх, виконував свої законні посадові обов'язки.

"Повертаючись до Риму. Видовище було в тому, що одна людина рухом пальця могла вирішити долю людини. Такі аналогії ми бачимо і сьогодні", – сказав адвокат.

Ще один адвокат обвинуваченого, Олександр Мірошник, поскаржився на тиск, який чинять на суд активісти і деякі народні депутати.

"Ми спостерігали загрози в адресу нашого підзахисного. Деякі народні депутати звинувачують Романа Насірова для своїх політичних бонусів", – зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні в Апеляційному суді Києва почалося засідання, присвячене розгляду апеляції захисту голови ДФС Романа Насірова на рішення про його арешт.

Читайте також: НАБУ провело обшуки у трьох облуправлениях ДФС у справі Насірова

Нагадаємо, 7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав голові Державної фіскальної служби Роману Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 100 млн гривень застави.

Як повідомлялося, пізно ввечері 2 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозруу рамках розслідування "газової справи Онищенка" по епізоду про незаконне надання відстрочки по оплаті ренти компаніями-учасниками корупційної схеми. Його підозрюють у вчиненні дій, які завдали державі збитків на суму 2 мільярди гривень.

Детальніше читайте в матеріалі Юлії Мостової "Аналіз фіскала" у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".