YouTube введе платну підписку

30 сiчня 15:34

Вартість доступу до одного каналу може бути встановлена в межах від 1 до 5 доларів.

 

На YouTube може з'явитися платна підписка на деякі канали.

Зараз відеохостинг, що належить компанії Google, веде переговори про таку можливість з контент-партнерами. Вартість доступу до одного каналу може бути встановлена в межах від 1 до 5 доларів.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Високоякісний і привабливий контент допоможе YouTube ще більше наростити прибуток, а також залучити до співпраці нових партнерів, яких не влаштовує рекламна модель монетизації. Наприклад, сайт може дозволити виробникам відео створювати нові канали і стягувати за перегляд абонентську плату. За іншим сценарієм, контент-партнери YouTube зможуть брати гроші за ранній доступ до матеріалів у вже існуючих каналах, кажуть інформатори газети.

Канали з доступом з передплати можуть з'явитися на відеохостингу Google вже в цьому році. Окрім WSJ, про таку можливість розповіли власні джерела інших великих видань, включаючи The Financial Times і AdAge.

YouTube вже отримує вагомий дохід, показуючи рекламу і пропонуючи фільми в оренду (вартістю від 2 до 15 доларів). За оцінкою аналітика RBC Capital Market Марка Махоуні, у 2011 році сайт заробив 2,5 мільярда доларів, тоді як в 2012-му - вже 4 млрд. У цьому році, за мего думку, виручка YouTube перевищить 5 млрд. !zn

Читайте також:

Перегляд прямих трансляцій на YouTube стане платним

YouTube навчиться покращувати якість відео одним кліком

Кількість показів відеороликів на YouTube перевищила трильйон