Єврокомісія оштрафувала Microsoft на 560 млн євро за нав'язування Internet Explorer

06 березня 15:40

Microsoft нав'язує користувачам інтернет-браузер Internet Explorer, вбудовуючи його в операційну систему Windows, що знижує конкуренцію.

 

Регулятори Євросоюзу оштрафували Microsoft Corp. на 561 млн євро (732,2 млн доларів) за те, що компанія порушила обіцянку надати клієнтам Windows вибір інтернет-браузера, пише газета The Wall Street Journal.

Європейська комісія заявила, що американська компанія стала першою, на яку накладено штраф за порушення добровільної угоди з регулюючими органами, яка дозволила б 15 мільйонам споживачів обирати альтернативу браузеру Internet Explorer.

Комісар ЄС з питань конкуренції Хоакін Альмунія зазначив, що штраф стане попередженням для інших компаній, які можуть порушити подібні обіцянки в майбутньому.

"Юридичні зобов'язання, досягнуті під час антимонопольних розглядів, грають дуже важливу роль у нашій правозастосовній політиці, оскільки вони дозволяють швидко вирішувати проблеми конкуренції", - сказав Альмунія.

"Звичайно, такі рішення вимагають суворого дотримання. Невиконання є дуже серйозним порушенням, яке має бути санкціоновано відповідним чином", - сказав він.

Microsoft виявився недоступним для коментарів. Тим не менше, компанія усвідомила, що їй навряд чи вдасться оскаржити штраф після того, як вона визнала свою провину, але послалася на технічні неполадки.

Євросоюз звинуватив Microsoft у порушенні антимонопольного законодавства у 2009 році. Причиною для звинувачень на адресу виробника програмного забезпечення став той факт, що Microsoft, на думку антимонопольних органів ЄС нав'язує користувачам інтернет-браузер Internet Explorer, вбудовуючи його в операційну систему Windows, що знижує конкуренцію. !zn

Читайте також:

Єврокомісія оштрафувала найбільших виробників електроніки на рекордних 1,5 млрд євро

Експерти порадили відмовитися від Internet Explorer через проблеми з безпекою

Microsoft заплатить рекордний штраф у 860 млн євро

Єврокомісія пригрозила Microsoft величезним штрафом за нав'язування свого браузера