Японці створили «паперовий» дисплей (ВІДЕО)

06 листопада 06:29

Новинка володіє високою енергоефективністю і можливістю показувати відео в кольорі, що незабаром може замінити цифрові фоторамки.

 

Компанія Japan Display (спільне підприємство трьох японських виробників - Sony, Toshiba і Hitachi) створила передовий РК-дисплей з низьким енергоспоживанням. Від сучасних аналогів на основі рідких кристалів нову панель відрізняє відсутність підсвічування. Замість неї екран, подібно до дзеркала, використовує світло, що падає на нього, і стає схожим на папір.

Спочатку РК-панель показує тільки монохромну картинку. Щоб вона стала кольоровою, на неї накладаються спеціальні фільтри. Окрім того, нові дисплеї володіють "піксельною пам'яттю". Вони можуть зберігати нерухому картинку на екрані і показувати її, майже не витрачаючи заряду акумулятора.

Такі панелі, що володіють високою енергоефективністю і можливістю показувати відео в кольорі, можуть прийти на зміну екранам на основі електронного чорнила E-ink у букрідерах, а також цифровим фоторамкам. Винахід було показано на виставці FPD International Japan 2012 в Йокогамі.


Зважаючи на відсутність підсвічування у нових панелей є й недоліки: наприклад, приглушені кольори і мала ступінь контрастності зображення - 30:1. Представники Japan Display визнають, що їхня технологія поки ще не дороблена, але компанія вже готова почати масове виробництво дисплеїв на її основі. !zn

Читайте також:

У Швеції створили міні-камеру, яка може зняти все життя людини (ВІДЕО)

Британці створили фотокамеру, яка знімає без участі людини (ФОТО)

Звичайний студент сфотографував Землю зі стратосфери за допомогою вживаної фотокамери і кульки з гелієм

Британські вчені навчать смартфони пророкувати майбутнє власників