Yahoo заплатила 17-річному студенту $ 30 млн дол. за програму для iPhone

26 березня 12:03

Постійними користувачами програми Summly є мільярдер Руперт Мердок і вдова Джона Леннона Йоко Оно. Програма використовується на iPhone і дозволяє стискати новини до 400 знаків і відкривати їх у компактному вигляді.

 

Американська інтернет-компанія Yahoo Inc. купила мобільну програму Summly, розроблену 17-річним студентом Ніком Д'Алоісіо, заплативши за неї 30 млн дол., передає Reuters.

Summly використовується на iPhone і дозволяє стискати новини до 400 знаків і відкривати їх у компактному вигляді. Постійними користувачами цієї програми є мільярдер Руперт Мердок і вдова Джона Леннона Йоко Оно.

Коментуючи продаж своєї програми, Д'Алоісіо зазначив: "Якщо у вас є гарна ідея, або ви думаєте, що на ринку є вільна ніша, просто заповніть її, оскільки по всьому світу є багато інвесторів, які зараз перебувають в пошуку компаній для інвестування".

Д'Алоісіо зазначив, що раніше був головним акціонером Summly, а гроші, доступні після продажу, буде інвестувати, хоча його вік і накладає деякі правові обмеження на можливість розпоряджатися ними.

Нік Д'Алоісіо освоїв систему комп'ютерного кодування у віці 12 років, коли був запущений App Store компанії Apple. Після цього він почав створювати програми, включаючи Facemood - сервіс, що визначає настрій користувачів Facebook, а також SongStumblr - сервіс, що допомагає знаходити музику.

Yahoo Inc. - одна з найбільших у США інтернет-компаній, що володіє однойменним пошукачем. Штаб-квартира компанії розташована у Саннівейлі, Каліфорнія. Штат налічує 11,5 тис. співробітників, він суттєво скоротився порівняно з даними на кінець 2011р., коли він становив 14,1 тис. співробітників. !zn

Читайте також:

Гендиректор Yahoo! звільнився через скандал з дипломом

Google призначила призовий фонд в 3 млн дол. за злом Chrome OS

Apple вирішила частіше оновлювати модельний ряд: новий iPad з'явиться через місяць, iPhone - влітку