Визначена дієта людей з найздоровішим серцем

20 березня 18:10

Вчені з'ясували, що їдять представники болівійського племені Tsimane.

 

Вченим вдалося з'ясувати, що їдять представники болівійського племені Tsimane, які навіть в похилому віці мають здорове серце. Як повідомляє Gizmodo, на думку дослідників, ключ до здоров'я серця у представників племені лежить в особливій дієті і фізичному навантаженні.

Вчені дослідили 705 представників племені і визначили індекс коронарного кальцію, який дозволяє визначити ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Якщо цей показник дорівнює 100-400, то існує високий ризик легких порушень функцій коронарних артерій.

Виявилося, що у 85% представників Tsimane цей індекс залишався на нульовій позначці, а у 13% - становить від одного до 100. Більш того, у 65% жителів племені, вік яких становив більше 75 років, цей показник дорівнював нулю.

Як встановили дослідники, представники племені проходять в день по 15-17 тисяч кроків і не курять і не вживають спиртні напої. Крім того, їхня дієта включає в себе нежирне м'ясо і річкову рибу. Основний раціон представників племені складається з рису, кукурудзи, коріння маніока, овочевих бананів і горіхів. 72% калорій надходить в їхній організм з вуглеводами і тільки 14% - з жирами.

Раніше вчені заявили про те, що апельсини та інші цитрусові фрукти можуть допомогти в боротьбі з ожирінням і хворобами, яке воно викликає.