Великий яскравий астероїд пролетить на безпечній відстані від Землі

19 квiтня 14:01

Астероїд пролетить на відстані 1,8 мільйона кілометрів від планети.

 

Астероїд JO25 шириною близько 500 метрів пролетить на безпечній відстані від Землі. В ніч на 20 квітня небесне тіло пролетить на відстані 1,8 мільйона кілометрів від нашої планети, що дорівнює приблизно п'яти відстаням від Землі до Місяця.

Подія стане максимальним наближенням подібного тіла до планеті за останні 400 років.

Астероїд JO25 не несе реальної загрози планеті, хоча і входить в перелік космічних об'єктів, потенційно небезпечних для життя на Землі. Якби подібний астероїд зіткнувся із Землею, був повністю зруйнований один з континентів, навіть якби астероїд впав в океан, стверджують фахівці.

Астероїд буде летіти з рекордно високою швидкістю - близько 33 кілометрів на секунду, це близько 120 тисяч кілометрів на годину. У момент зближення із Землею астероїд за рахунок його блискучої поверхні можна буде розгледіти навіть у невеликі телескопи.

Раніше вчені заявили про те, що потенційно небезпечні для Землі астероїди залишаються невидимими для наземних телескопів. До своїх висновків дослідники прийшли, проаналізувавши дані виявлень навколоземних об'єктів кількома обсерваторіями.