Вченим вдалося створити засіб від усіх штамів грипу

22 лютого 14:40

Творці препарату розраховують, що він спрацює і проти штамів, які можуть з'являться в майбутньому. Якщо дослідження нового препарату підуть добре, на ринок він зможе вийти тільки десь через сім років.

 

Дослідницька організація CSIRO, Університет Британської Колумбії і Університет Бата представили новий препарат проти грипу. Було доведено, що він запобігає поширенню різних штамів грипу у лабораторних моделях.

Засіб працював навіть проти резистентних штамів. Його розробили завдяки докторові Дженні Маккімм-Брешкін (творець перших ліків від грипу Relenza). Підсумком роботи стало відкриття механізму резистентності вірусу грипу і отримання вдосконаленого препарату.

Засіб прикріплюється до вірусу в особливому місці. Це місце є у всіх штамів, значить, препарат, швидше за все, спрацює і проти штамів, які з'являться в майбутньому. Приміром, у всьому світі мільйони птахів заражені грипом. Вчені побоюються, що вірус мутує і почне свою ходу світом, інфікуючи людей.

Згідно з ВООЗ, грип убиває приблизно 500000 осіб на рік. Необхідність в універсальних ліках констатується давно. Проте навіть якщо дослідження нового препарату підуть добре, на ринок він зможе вийти тільки десь через сім років. !zn

Читайте також:

Азаров наказав терміново готуватися до епідемії грипу

У Китаї випустили першу у світі вакцину проти гепатиту Е