Вчені зафіксували 234 потенційних сигнали інопланетних цивілізацій

12 жовтня 14:44

На думку дослідників, позаземні цивілізації свідомо змінюють світловий сигнал для того, щоб мешканці інших планет могли їх помітити.

 

Канадські астрофізики зафіксували 234 випадки того, що вони називають "незвичайними періодичними спектральними модуляціями в малій частці зірок сонячного типу". На думку дослідників, ці сигнали можуть бути свідченням існування розвинених інопланетних цивілізацій. Висновки дослідників опубліковані на сайті arXiv.org.

За словами дослідників, вони виявили сигнали з однаковою періодичністю у 234 зірок з областю спектра від F2 до K1. На думку дослідників, ці сигнали є світловими імпульсами, які продукуються позаземними цивілізаціями для того, щоб жителі інших планет могли їх виявити.

Як відзначають дослідники, те, що подібні сигнали були виявлені у обмеженої кількості зірок, що підтверджує гіпотезу. Разом з тим, автори роботи підкреслюють, що їхня гіпотеза вимагає подальшої перевірки.

Раніше Стівен Хокінг заявив про те, що інопланетні цивілізації можуть виявитися войовничими кочівниками і поневолити Землю в разі контакту з ними. Вчений вважає, що якщо інопланетяни все-таки відвідають Землю, наслідки для землян можуть виявитися такими ж, як відкриття Колумбом Америки для корінних американців.