Вчені назвали число видів динозаврів

27 березня 13:25

Максимально можлива кількість видів становить 2468.

 

Біологи з Університету Осло назвали можливу кількість динозаврів, що мешкали на Землі. Результати досліджень вчені опублікували в журналі Philosophical Transactions of the Royal Society B: Biological Sciences.

На думку вчених, кількість динозаврів, що існували на Землі в період мезозою, становила 1936, при цьому мінімально можлива кількість видів дорівнювала 1543, а максимальна – 2468.

Своє дослідження вчені засновували на відомих даних про систематику і палеобіологію динозаврів. Вони включали в себе 3122 спостережень власне Dinosauria (974 родів і 1124 видів) та їхніх підгруп: 1150 спостережень Ornithischia (306 родів і 360 видів), 602 спостережень Sauropodomorpha (215 родів і 246 видів) і 1366 спостережень Theropoda (451 рід і 516 видів).

Читайте також: Вчені виявили рештки доісторичної антилопи-динозавра

Для всіх видів динозаврів вчені підрахували кількість рештків, які були виявлені в кожну геологічну стадію мезозою, і отримані дані занесли в таблицю.

Динозаври жили на Землі з тріасового періоду (приблизно 225 мільйонів років назад) до кінця крейдяного періоду (близько 65 мільйонів років тому). Палеонтологи поки не знають точного числа видів динозаврів. Деякі експерти заявляють, що виявлені фрагменти тварин, які належать до різних геологічних стадій, можуть належати одним і тим же тварин.

Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили рештки унікального арктичного динозавра, який отримав назву Ugrunaaluk kuukpikensis, що означає "стародавня тварина річки Колвілл". У довжину даний динозавр досягав близько 7,5 м. У часи Ugrunaaluk kuukpikensis Арктика була вкрита хвойними лісами, а середньорічна температура була +7 градусів за Цельсієм.