В соціальних мережах зареєстровано 30 мільйонів українців

21 вересня 14:19

Лідирує за кількістю облікових записів "ВКонтакте" - близько 20 мільйонів, на другому місці "Однокласники" з 6 мільйонами, замикає трійку Facebook - 2 мільйони.

 

За даними пошуку по блогам "Яндекса", Facebook і "ВКонтакте", в соціальних мережах зареєстровано більше 30 мільйонів українських акаунтів. Про це заявив Антон Волнухін, менеджер пошуку по блогах "Яндекс".

Лідирує за кількістю облікових записів "ВКонтакте" - близько 20 мільйонів, на другому місці "Однокласники" з 6 мільйонами, замикає трійку Facebook - 2 мільйони.

У десятку міст з найбільшою кількістю акаунтів входять: Київ, Одеса, Львів, Донецьк, Дніпропетровськ, Сімферополь, Тернопіль, Луганськ, Харків, Севастополь.

У всіх містах України мережа "Вконтакте" набагато популярніша за "Однокласників", а ті популярніші за Facebook. Виняток становить тільки Одеса, де Facebook користується трохи більшою популярністю, ніж "Однокласники".

Серед українських користувачів "ВКонтакте" дещо більше чоловіків, серед користувачів Facebook і Однокласників - жінок. У "ВКонтакте" найбільше користувачів у віці 20-22 років, у Facebook - 24-26 років, в "Однокласниках" - 27-29 років.

У Твіттері українських мікроблогів близько 300 тисяч, найбільше акаунтів припадає на Київ, Одесу, Харків, Дніпропетровськ і Львів.

Щодня користувачі "Твіттер" в Україні залишають близько 90 тисяч записів. Середня довжина українського твіту російською - 72 символи, українською - 84.

За останні півроку найактивніше українці у Твіттері обговорювали Євробачення, Євро-2012 та Олімпійські ігри. !zn

Читайте також:

Засновник Facebook вибув зі списку 40 найбагатших людей в світі

Засновник Яндекса звинуватив Google у витісненні конкурентів

«Яндекс» купив американський пошуковик за $15 мільйонів

Вихід «Яндекса» на американську біржу став сенсаційним