В Уругваї вивели генетично модифікованих фосфоресціюючих овець

25 квiтня 16:38

Особливістю овець є те, що вони фосфоресціюють, коли на них потрапляє ультрафіолет, оскільки в їхніх ДНК присутній ген медузи.

 

Група уругвайських вчених оголосила 24 квітня про народження фосфоресціюючих генетично модифікованих овець, повідомляє редакція газети Le Monde.

"У Латинській Америці ще не було генетично модифікованих тварин цього виду. Цей успішний експеримент ставить Уругвай на більш високий рівень у світовій науці", - заявили вчені Інституту репродукції тварин Уругваю та Інституту Пастера у спільному комюніке, пише видання.

Згадані тварини народилися у жовтні 2012 року і розвивалися нормально. Овечки нічим не відрізнялися від інших, не трансгенних овець. Єдиною їхньою особливістю є те, що вони фосфоресціюють, коли на них потрапляє ультрафіолет, оскільки в їхніх ДНК присутній ген медузи, розповідає Le Monde.

"Метою експерименту була перевірка ефективності методу введення чужого гена у ДНК тварин. Вчені тепер планують почати роботу з іншим геном, і цей експеримент буде більш цікавим, оскільки його мета - виробництво специфічного протеїну", - говорить учасник дослідження Алехо Менчака. Справа в тому, що вчені намагаються виявити ген, що відповідає за виробництво протеїну, який відсутній у людини при деяких патологіях за типом діабету. Вівці з новим геном зможуть виробляти потрібний протеїн у своєму молоці, мовиться у статті. !zn

Читайте також:

Вчені створять генетично модифіковану ялинку, яка буде світитися у темряві

Українські вчені радять не піддаватися ГМО-паніці, яка охопила Європу

В Україні почали перевірку насіння на ГМО після гучного скандалу в Європі