В Австралії заарештували лідера хакерської групи LulzSec, що зламала сайт ЦРУ

24 квiтня 10:41

Група Lulz Security брала на себе відповідальність за зухвалі хакерські атаки на сайт ЦРУ. Заарештованому загрожує 12 років в'язниці.

 

Австралійська федеральна поліція заарештувала співробітника однієї з комп'ютерних фірм, який виявився "самопроголошеним лідером" міжнародної хакерської групи Lulz Security. Про це повідомив керівник підрозділу по боротьбі з кіберзлочинністю Глен Макьюен.

Він відмовився розкривати ім'я заарештованого, але уточнив, що той проживав у місті Госфорд (штат Новий Південний Уельс), йому 24 роки. Злочинець займав високий пост в австралійській філії міжнародної комп'ютерної компанії. В хакерських колах він відомий під ніком Aush0k, уточнив поліцейський.

"У березні заарештований спробував здійснити хакерську атаку на одне з урядових відомств Австралії, - розповів Макьюен. - Він є IT-професіоналом і використовував інформацію фірми, в якій працював, для отримання доступу до клієнтів з урядових структур".

У минулому група Lulz Security брала на себе відповідальність за зухвалі хакерські атаки на сайт ЦРУ, сервери японської корпорації Sony, базу даних англійської газети The Sun. Проте у 2011 році група оголосила про припинення такої діяльності і відтоді ніяк себе не проявила.

Заарештованому австралійцеві загрожує тюремне ув'язнення на термін до 12 років. За словами Макьюена, ступінь серйозності його злочинів "вимірюється не рівнем заподіяного збитку, а масштабами загрози для безпеки суспільства". "Хочу, щоб всі розуміли: хакерство - це не безневинна забава", - підкреслив поліцейський.

Читайте також:

У чотирьох країнах заарештовано 25 активістів Anonymous. У відповідь хакери зламали сайт Інтерполу

Хакерська група Lulz Security оголосила про саморозпуск

Хакери оголосили про початок спільної операції Anti-Security

Хакери зламали сайт ЦРУ